Expert jury 2024

Erevoorzitster Conny Vandendriessche

Conny Vandendriessche

Ooit startte Conny met Accent Jobs die de basis vormde voor The House of HR.

Conny promoot vrouwelijk ondernemerschap en diversiteit. Daarom richtte ze Stella P. (samenstellen van diverse raden van bestuur & advies) en We are Jane (een investeringsfonds primair voor en door vrouwen) op.

Daarnaast heeft ze haar eigen family office Coformaco en zetelt ze in een aantal boards zoals bij Degroote, Xior, AlliA en PIA Group waar ze haar groeigenen optimaal inzet.

Dream, dare, do!

Voorzitter Johan Dekens

johan dekens voorzitter employee engagement awards

Role. Ik ben lid van het directiecomité en bestuurder van de P&V Groep, met een brede management ervaring. Ik focus me voornamelijk op de evolutie van de bedrijfscultuur in al zijn facetten. Bovendien was ik ook jurylid van de Employee Engagement Awards 2020.

Mantra. Een culturele verandering is een verhaal van vallen en opstaan. Het is een traject dat je aflegt en dat nooit af is. "The leader will change, or we will change the leader".

Growth Mindset. Bedrijven hebben een verdere transformatie nodig om te kunnen groeien. En een businesstransformatie zonder culturele transformatie is een utopie. Je kan geen systemen, modellen en werkwijzen veranderen als de menselijke interacties niet mee veranderen, en al zeker niet in een organisatie van 1.500 medewerkers.

One more thing. Ik ben bijzonder fier en verheugd om de fakkel te mogen overnemen van Conny  Vandendriessche als voorzitter van dit fantastisch feest voor het engagement van medewerkers. Bijzondere dank ook aan haar om de experten jury als eerste een gezicht te hebben gegeven ! Ze wees voortdurend op het belang van geëngageerde medewerkers voor een bedrijf en haar klanten en kan me daar enkel bij aansluiten. Ik ben een people-persoon, met een brede interesse voor motivatie, achterliggende drijfveren en menselijke dynamiek. Ik combineer ook een sterke ratio met een sterke emo-kant. Wellicht het resultaat van mijn opvoeding 'zoon van twee muzikanten' in combinatie met mijn opleiding als ingenieur.

Connect. LinkedIn

Dit zijn de juryleden van 2024

Carole Lamarque EEA 2024

Carole Lamarque staat bekend als een uiterst gedreven & onvermoeibare marketingleider en heeft een passie voor het lanceren van nieuwe groei programma's & innovaties.

Role. CEO, DUVAL UNION Innovative Marketing.

Mantra. Opportunities Multiply As They Are Seized.  

Growth Mindset. It's never how much you know, it's how well you learn.

One more thing. Vaak verwerf je innovatieve kennis en inzichten door terug te kijken op informatie die je ooit niet begreep, als ongeloofwaardig beschouwde of waar je aan twijfelde. Het proces van reflectie en het overwinnen van initiële scepsis kunnen leiden tot een dieper begrip en nieuwe perspectieven. "Unraveling the once perplexing leads to innovative insights, as skepticism transforms into a catalyst for growth."

Connect. LinkedIn

Een enthousiaste en gedreven ondernemen, die gelooft in de kracht van DOEN.

Role. CEO bij AFAS Software in Belgïe.

Mantra. Zet je medewerkers echt centraal, geef leiding vanuit je hart. Medewerkers die zich gewaardeerd voelen, zich op hun plaats weten en plezier hebben in hun job die zorgen ook goed voor je klanten. En met een beetje een deftig businessmodel wordt je resultaat ook echt een resultaat.

Growth Mindset. Ik geloof in kleine stapjes vooruit. Niet te veel denken in grote plannen en dikke strategische rapporten, maar iedere dag een procentje beter. Moet je kijken wat je dan op een jaar kunt realiseren. En daarbij oprecht het goede zoeken voor elkaar, denken met je hart en gaan voor 100% vertrouwen. Vertrouwen is zo lekker zwart/wit. Je kunt iemand niet 70% vertrouwen, dus ga ik er gewoon voor 100% in.

One more thing. Leef vanuit dankbaarheid, wat we hebben het met elkaar vaak zo goed. Niet zeuren zaniken over wat niet kan, maar kijk wat je wel kunt bereiken. Dan kunnen we met elkaar bergen verzetten. Ik ben een optimistisch mens; een optimist en een pessimist maken hetzelfde mee, maar de impact op de wereld om je heen is een groot verschil.  

Connect. LinkedIn.

Ik beschouw mezelf als een global citizen omdat ik het geluk heb gehad te wonen en werken in 5 verschillende landen.

Role. Vandaag werk ik als executive Coach en HR consultant in de NYC area. Voordien werkte ik 30 jaar als HR verantwoordelijke bij Johnson & Johnson, Amazon en TeleSign in Belgie, Frankrijk en de US.

Mantra. Be the change you want to see in the world.

Growth Mindset. Verhuizen naar een nieuw land verplicht je om je telkens weer opnieuw heruit te vinden. Met een grote verwondering door het leven gaan, open staan voor nieuwe culturen en jezelf in vraag durven te stellen zijn allemaal belangrijke eigenschappen voor mezelf.

One more thing. Ik houd ontzettend veel van toneel, film en gastronomie. Allemaal zaken die je in overvloed in NYC vindt.

Connect. LinkedIn.

Role. Aaneenschakeling van functies met 1 rode draad : het geijkte pad verlaten voor nieuwe uitdagingen en telkens de comfortzone verlaten.
Tegen alle advies in : van arts via salesjobs naar bedrijfsleider, erna van de gouden kooi naar sociaal entrepreneur. Momenteel bestuurder, leiderschapscoach en mentor. En broedend op nieuwe projecten
😊.

Mantra. “The impossible journey is the one you never begin “.

Growth Mindset. Als gepassioneerd nieuwsgierige ben ik altijd geinteresseerd in het verwerven van nieuwe kennis. Ik ben niet van tegenslagen gespaard gebleven, en deze hebben me ook laten evolueren. Employability is een een co-verantwoordelijkheid. Niet enkel van de werkgever. Ook de medewerker moet zich engageren naar zich continu openstellen voor groei. Mijn moeder blijft zich afvragen waarom ik me voor cursussen blijf inschrijven en zoveel boeken koop. Maar voor mij is dit fun, geen opdracht.

One more thing. Ik heb in vorige functies en ook als coach veel burn-outs en mentaal lijden gezien. Aan mijn favoriete P’s van People, Passie, Purpose, (Peak) Performance heb ik één toegevoegd : het belang van Personal care: fysiek en mentaal. Purpose en People care zijn essentieelvoor Performance, zowel op het niveau van de medewerker als van de organisatie.

Connect. LinkedIn.

Bram Vergote EEA 2024

Een ondernemer die medewerkers en organisaties wil helpen hun unieke verhaal te schrijven.

Role. Zaakvoerder van Lifeworx, moederbedrijf boven Finsiders, Human Minds & Ideeds. De unieke identiteit van deze bedrijven is het centraal plaatsen van onze medewerkers. Door het uitwerken van een persoonlijk en dus uniek groeitraject omkaderen we onze medewerkers met boeiende projecten, een uitgebreid opleidingsprogramma en een warme teambeleving.

Mantra. Geef kracht aan jouw unieke verhaal!

Growth Mindset. Het is mijn overtuiging dat je vaardigheden kan ontwikkelen door toewijding, inzet en het leren van ervaringen. Het gaat om het omarmen van uitdagingen, leren van feedback en de volharding in het streven naar continue verbetering. In plaats van gefixeerd te zijn op beperkingen, moet je steeds proberen de mogelijkheden te zien in elk obstakel. Door deze mindset te cultiveren, bevorder je persoonlijke groei, veerkracht en het vermogen om succesvolle strategieën te ontwikkelen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.

One more thing. Ik hou ervan mensen te helpen hun verhaal te schrijven, maar de hoeksteen van mijn eigen verhaal blijven mijn vrouw en twee kids.

Connect. LinkedIn.

Eve Vlemincx EEA 2024

Hybrid catalyst for positive change.

Role. Founder E’levate Advisory (Strategisch advies rond leiderschap - innovatie -transformatie) – Course Facilitator & Coach in Stanford Graduate School of Business – Advisory Council Harvard Business Review – Keynote speaker -  LinkedIn Topvoice – 50 under 50 New York Journal 2023.

Mantra. Work smarter, Not harder. Go where you are valued. Always.  

Growth Mindset. We don’t know what we don’t know. Nieuwsgierigheid boven oordeel. Een dag niet geleerd, is een dag niet geleefd. Wat ik niet ken, leer ik dus wel. Be comfortable with being uncomfortable. No growth happens in your comfortzone so push those boundaries. 

One more thing. Onze manier van werken, werkt niet meer. Ik sta voor problemen aanpakken bij de kern, geen oppervlakkige lapmiddelen.  Als nieuwsgierige leergierige multipotential, zet ik mijn uitgebreide en diverse kennis graag in om betere organisaties te bouwen.

Connect. LinkedIn.

Stijn Vander Plaetse EEA 2024

Role. Ik ben (business) advisor met een proven track record in het bedrijfsleven.

Mantra. In elke uitdaging zit een opportuniteit. Zoek, beslis en ga ervoor en een 2de : vrijheid in verbondenheid (door strategie).

Growth Mindset. Het warme water moeten we niet altijd uitvinden. Door ervaringen te delen leren we van elkaar en ontstaan er sneller nieuwe ideeën. Dat is groeien en daar worden we zelf alsook onze omgeving in al zijn aspecten beter van. De Employee Engagement Awards stimuleren die uitwisseling.

One more thing. Let's walk the talk! Veel gesprekken kunnen letterlijk al wandelend. Iets wat ik meer en meer leren apprecieren heb.

Connect. LinkedIn.

Hildegard Hermans EEA 2024

Een HR-madame in hart en nieren met een wel heel bijzondere passie voor ‘not for profit’.

Role. Bestuurder en HR-deskundige in verschillende zorgorganisaties zoals oa De Medemens, AZ Herentals, WzcArendonk, WzWuustwezel, … na een mooie loopbaan als HR-directeur in het UZA. Engagement van gezondheidswerkers, of het nu over artsen, verpleegkundigen, paramedici of andere medewerkers gaat, blijft mij beroeren. Nadenken, af en toe eens terugdenken, maar vooral veel vooruit denken, experimenteermogelijkheden aanbieden, mee evalueren, mee fouten laten maken en mee laten herstellen, en vooral veel WAARDEREN: mijn ideale jobomschrijving.

Mantra. Luister naar anderen, stel vragen en laat hen zelf hun vlag zetten. Dat tracht ik ook voor mezelf te doen.

Growth Mindset. Kijk vooruit en neem de kansen die je pad kruisen om bij te leren. Kansen liggen nooit achter je.

One more thing. Een Vespa-ritje of met vrienden een balletje slaan zet alles terug in het juiste perspectief!

Connect. LinkedIn.

Emma Braeye EEA 2024

Gedreven en gepassioneerde HR professional, always puts people first.

Role. Emma is VP People bij In The Pocket, een Digital Product Studio met kantoren in Gent, Antwerpen, Leuven, Amsterdam en Bucharest.

Mantra. Be the change you want to see. 

Growth Mindset. Wees niet bang om nieuwe dingen te implementeren. Maar vergeet daarbij niet te luisteren naar feedback, iteraties door te voeren om zo te blijven innoveren en een HR strategie uit te bouwen die nauw aansluit bij de behoeften en believes van je bedrijf én employees.

One more thing. People first. In alles wat je doet.. 

Connect. LinkedIn.

Role. Partner Human Resources & Outsourcing bij Deloitte Belgium, lid van het Talent Acquisition & Talent SteerCo.

Mantra. Vandaag wordt een geweldige dag!

Growth Mindset. Talent wins games, but teamwork & intelligence win championships” – Michael Jordan. Ik hou ervan om positiviteit en een “one-team” mentaliteit tussen collega’s te stimuleren omdat ik  ervan overtuigd ben dat je samen meer kan bereiken. Daarnaast zijn STEP (Stop – Think – Evaluate – Proceed) momenten & het vieren van successen een must om als team en individu te blijven groeien.

One more thing. Als kind had ik de grootste en mooiste dromen, vandaag nog steeds. Ervaring heeft me geleerd “dream big, start small, but most of all START”.

Connect. LinkedIn

Wendy Swaegers EEA 2024

Iemand die steeds op zoek is naar manieren om anderen te helpen een sterkere versie te worden van zichzelf.

Role. Wendy is een mensen-mens in hart en nieren. Anderen ondersteunen, coachen en helpen groeien, daar wordt ze gelukkig van. Dit past ze consequent toe in zowel haar privéleven als op professioneel vlak. Als operations lead bij Ordina, a Sopra Steria company, kan ze dit perfect toepassen. Ze werkt steeds vanuit haar buikgevoel en beseft dat zij als leider en coach respect moet verdienen van anderen en draagvlak moet creëren in alle mogelijke situaties. Dit doet ze door ten allen tijde respectvol om te gaan met anderen en constructief overleg aan te gaan. In 2023 heeft Wendy vanuit haar operationele rol bij haar toenmalige werkgever deelgenomen aan de EEA en eindigde als één van de finalisten.

Mantra. Communication is key, in elke soort relatie!

Growth Mindset. Ik ben ervan overtuigd dat voor elk probleem één of meerdere oplossingen bestaan. Ik ga dan ook steeds op zoek naar alternatieven om een probleem aan te pakken. Daarbij deins ik er niet voor terug om gevestigde procedures en processen in vraag te stellen om optimaliseringen te kunnen bewerkstelligen. Ook neem ik anderen mee in dit verhaal, om hen te helpen zelf een Growth Mindset te creëren. Het is fantastisch om te zien hoe mensen hierdoor openbloeien en anders naar het leven beginnen te kijken.

One more thing. Een gever met een zeer groot hart voor mens en dier.

Connect. LinkedIn

Schrijf je organisatie in en ga in gesprek met de jury!

Registreer je organisatie
Wie zat in de expert jury 2023?