DE EXPERTEN 2020

Employee Engagement is een heel breed begrip en een jonge discipline. Daarom doen we beroep op een zeer diverse experten jury met heel wat jaren ervaring op de teller. Ze vormen de ideale balans met het nieuw, opkomend talent. Hieronder kan je alvast kennismaken met de juryleden van de eerste editie in 2020.

Employee Engagement Awards - Voorstelling jury

De nieuwe datum voor de Employee Engagement Awards is bekend: 17 september! Ken je onze juryleden al? Je leert ze alvast wat beter kennen adhv deze Rapid Fire Q&A! #employeeengagement #awards

Posted by Herculean Alliance on Sunday, 26 April 2020

Conny Vandendriessche (voorzitster)

Conny Vandendriessche

Ooit startte Conny met Accent Jobs die de basis vormde voor The House of HR. Haar tweede passie is Stella P. , dat gespecialiseerd is in het samenstellen van raden van bestuur & advies met externe bestuurders. Conny zetelt in een aantal boards zoals bij Orac, Televic, JBC & De Rocker Logistics waar ze haar groeigenen optimaal inzet. Tenslotte maakt Conny jonge start-ups en ondernemers wegwijs in de wereld van ondernemen als mentor binnen De Birdhouse.

Johan Dekens

Johan Dekens

Johan Dekens is lid van het directiecomité en bestuurder van de groep P&V (gekend o.a. via de merknamen Vivium en P&V verzekeringen). Binnen het directiecomité is hij verantwoordelijk voor wat ze de "interne dynamiek" genoemd hebben. Hieronder vallen Human Resources, maar ook bedrijfscultuur en interne communicatie. Hiermee is de link gelegd naar Johan's rol binnen de jury. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor IT, Operations, niet-leven en het beheer van schade.

Karin Van Roy

Karin Van Roy

Karin is Chief HR Officer bij Arvesta, de grootste full-service partner van de Belgische boer en tuinder met internationale aanwezigheid in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Als Master in Rechten, sloeg Karin als snel in haar loopbaan de menselijke richting in, als People Director bij AB InBev en Chief HR bij Pelican Rouge. Karin is een grote believer in de impact van betrokken medewerkers en voelt de kracht hiervan dagelijks op de werkvloer bij Arvesta.

Johan Driessens

Johan Driessens

Johan is CEO van Branded.Careers, het employer branding agency dat door middel van verrassende video's en interactieve campagnes laat zien wat bedrijven zo uniek maakt. Johan kickt erop om mensen te laten glimlachen op maandagochtend. Daarnaast is Johan met zijn bedrijf strategische partner voor baanbrekende HR communicatie en zorgt hij voor onvergetelijke ervaringen gedurende de volledige employee experience cyclus. Johan werd eveneens uitgeroepen tot internationale Employer Branding leader in 2018.

Eva Van den Brande

Eva Van den Brande

"Bringing out the best in people": dat is wat Eva als rasechte HR professional drijft doorheen haar carrière. Sinds 2019 is Eva HR director bij het Belgische Business & Technology Consulting bedrijf Tobania, dat inmiddels meer dan 1000 professionals tewerkstelt. Voordien werkte Eva bij bedrijven zoals AB InBev en TUI. Eva heeft een achtergrond in sociologie en economie en volgde bij AMS MasterClasses in HRM.

Jan De Schepper

Jan De Schepper

Jan De Schepper was topmanager bij Telindus (Proximus) en jeugdcoach bij KV Mechelen. Dit maakte hem een bevoorrecht getuige van de kruisbestuiving tussen de sport- en zakenwereld. Hij schreef het boek “Kopmannen. Wat leiders kunnen leren van topsporters en omgekeerd”. Jan is tevens voorzitter van ADM, het ‘Share & Connect’ -platform. Jan geeft een antwoord op de vraag hoe leiderschap garant kan staan voor betere prestaties op bedrijfs- en persoonlijk vlak en het engagement van de medewerkers verhogen. 

Lesley Arens

Lesley Arens

Lesley startte in 2019 het verfrissende HR magazine #ZigZagHR op. Ze startte haar loopbaan in het volwassenenonderwijs, waar ze als afgevaardigd bestuurder het belang van levenslang leren op de kaart zette. Lesley stond eveneens aan het roer van VOV lerend netwerk. Onder de noemer van Connect & Learn organiseert Lesley netwerkevents waar ze HR professionals en ondernemers inspireert om over het muurtje te kijken. Lesley is eveneens auteur van het boek #ZigZagHR, "waarom de beste HR geen HR meer is". 

Sven Hubin

Sven Hubin

Sven is als Head of o.a. HR engagement bij Lidl een marketeer in een HR wereld. Op de grens van marketing en HR gebeuren mooie dingen. Vanuit employer branding maak je je organisatie sterker als werkgever naar de buitenwereld. Maar ook intern zorgt HR Engagement voor een sterker gevoel van betrokkenheid bij de medewerkers. Sterkere betrokkenheid leidt naar sterkere teams en dus naar sterkere resultaten. Binnen Lidl streeft Sven ernaar om iedere medewerker op die manier de strafste versie van zichzelf te laten worden.

Carine Vaeremans

Carine Vaeremans

Carine Vaeremans staat aan het hoofd van Profacts, het toonaangevende marktonderzoeks- en adviesbureau. Daarnaast is Carine ook NLP en ICF gecertifieerde coach, die naast het behalen van bedrijfsresultaten veel belang hecht aan het ontwikkelen van talent en veerkracht. Haar positieve aanpak en toewijding voor haar team leverde haar vorig jaar de Kwinta Business Excellence Award op. Profacts won de prijs in de categorie KMO als erkenning voor zijn effectieve transformatiestrategie.

Mieke Nieuwdorp

Mieke Nieuwdorp

Mieke Nieuwdorp deed meer dan 20 jaar ervaring op met opleiding en innovatie in de privésector en de universiteit. Daar zag ze hoe maatschappelijke betrokkenheid mensen motiveert, en ontdekte ze het potentieel van engagement als motor voor verandering. Daarom richtte Mieke Engage4 op, dat bedrijven en non-profits projecten, opleidingen en consultancy biedt in ‘skills-based volunteering’. Deze vorm van employee volunteering laat medewerkers kennis en ervaring delen en versterken alle partijen met een positieve impact op skills en motivatie.

Sabine Schellens

Sabine Schellens

Als directeur HR & Organisatieontwikkeling bij Aquafin werkt Sabine naar een inclusief, modern personeelsbeleid voor zinvolle jobs, gericht op het creëren van een leefomgeving in harmonie met water. Dit alles doet ze vanuit Talent Development & HR Office, Interne & externe Communicatie. Omdat Sabine het belangrijk vindt voeling te houden met klantverwachtingen, heeft ze de leiding over het dochterbedrijf Aquaplus dat (afval)wateroplossingen aanbiedt aan de industrie.

Hayat Hamici

Hayat Hamici

Hayat bracht het internationale concept DisruptHR, the rebellious future of HR, naar België. Disrupt is gestoeld op een informatie uitwisselingsconcept dat ontworpen werd om mensen in HR te inspireren, informeren en bekrachtigen. Hayat is gepassioneerd door mensen en probeert het verschil te maken op de werkvloer. Voordien was Hayat werkzaam bij Great Place to Work UK als HR consultant. Momenteel is ze aan de slag als HR Manager bij het bedrijf Ceva Santé Animale Benelux. 

Facilitators

Inge Van Belle & Klaus Lommatzsch

Als Founding Partner van Duval Union en ex-CEO van Duval Guillaume is Klaus al gedurende zijn hele carrière begaan met medewerkersbetrokkenheid. Talent is voor hem de belangrijkste bron om succesvolle bedrijven te bouwen.

Inge is Founding Partner van Herculean Alliance en adviseert bedrijven in België en de VAE rond engagement. Voor Inge is engagement een stiel en de verantwoordelijkheid van iedereen binnen de organisatie, over alle culturen heen.