Expert jury 2022

EEA Expert 2022 overzicht

Conny Vandendriessche (voorzitster)

Conny Vandendriessche

Ooit startte Conny met Accent Jobs die de basis vormde voor The House of HR. Haar tweede passie is Stella P. , dat gespecialiseerd is in het samenstellen van raden van bestuur & advies met externe bestuurders. Conny zetelt in een aantal boards zoals bij Orac, Televic, JBC & De Rocker Logistics waar ze haar groeigenen optimaal inzet. Tenslotte maakt Conny jonge start-ups en ondernemers wegwijs in de wereld van ondernemen als mentor binnen De Birdhouse.

Wie is Conny?
Bob Delbecque

Role. Wereldburger en fiere Gentenaar. Motto: 'nie pleuje, nie neute!'
Bestseller 'Make a New Deal!' : een prachtig boek met inspirerende cartoons, motivationele stories en inspirerende one-liners. Morele herbewapening om alle ondernemers een hart onder de riem te steken!

Mantra. Whatever may happen don’t forget to celebrate life!

Growth Mindset. Het draait allemaal om het openen van kleine deurtjes. Kleine deurtjes die je helpen – na reflectie – de dingen anders te zien. De 'magie' in het leven is dat - wanneer je je perceptie van dingen  verandert - je denkgewoonten zullen veranderen hoe je je voelt, hoe je handelt en hoe je reageert. En dat is precies het begin van jouw transformatie. Make a New Deal met andere woorden.

One more thing. Ratio leidt tot conclusie. Emotio leidt tot actie! We hebben vrouwen en mannen nodig die anders denken en doen!

Connect. LinkedIn.

Nathalie Arteel

Role. Leading Angel. Ik hou ervan om mensen te leiden, te inspireren en te enthousiasmeren zodat ze kunnen uitgroeien tot de beste versie van zichzelf.

Mantra. Maak verbinding vanuit je hart in alles wat je doet. Leef vanuit de liefde en verwondering alsof alles een mirakel is. Je grootste kracht komt vanuit jezelf en de verbinding met de universele liefde. Put uit de juiste krachtbronnen.

Growth Mindset. Ik geloof dat het belangrijk is om elke dag bewust te investeren in jezelf om zo te kunnen verder groeien als mens, als ouder, als partner, als leider, als vriend, als kind, als collega, als engel… Groeien is leven. Groeien is energie. Groeien is licht.

One more thing. Mijn waardencompas dat me elke dag helpt om op een bewuste manier te leven bestaat uit zes woorden: discipline, vertrouwen, familie, natuur, gezondheid en liefde

Connect. Life gives to the giver and takes from the taker. The energy we put out is the energy we get back in life.

Connect. LinkedIn

Geert Degezelle

Role. EVP van Telenet Business, lid van het directiecomité bij Telenet en verantwoordelijk voor de zakelijke klanten. De cultuur en positieve sfeer is aanstekelijk bij Telenet en dat voel je onmiddellijk (zelfs in een digitale homeworking context, zoals afgelopen 2 jaar het geval was). Wij noemen dat "het gele bloed dat door de aderen stroomt van onze medewerkers" ;-) Ik heb het geluk gehad om meermaals in mijn carrière de kracht van een sterke cultuur te mogen ervaren.

Mantra. Samen geraak je verder. Iedereen in een organisatie maakt het verschil. Blijf nieuwsgierig, leer actief luisteren naar elkaars ideeën en tracht andere invalshoeken te begrijpen.

Growth Mindset. Ford zei "Believe you can. Believe you can't. Either way, you're right." Positiviteit is zeer krachtig en een uitstekend antidotum tegen negativiteit. Geloven, doen, bijsturen. 

One more thing. Ik ben grote fan van de quote van Mandela "It always seems impossible, until it's done". De cultuur en mindset van mensen bepaalt grotendeels het succes van een organisatie, dus het belang ervan kan niet overschat worden.

Connect. LinkedIn.

Jo Geeraerts

Role. Business Director Workplace and Platform services – Met onze 145 mensen gaan we voor kwaliteit en groei!
Passionate about coaching and making people go beyond! Ik geloof dat je als een “servant leader” verder komt met de groep! Iedereen komt met zijn kennis en kunde en brengt waarde in het team. We zijn te gast in het leven van mensen en kunnen er enkel het beste van maken door oprecht en recht voor de raap te zijn!


Mantra. Work hard, play hard.

Growth Mindset. Anything is possible when you put your mind to it! Droom en het zal werkelijkheid worden, als je er maar samen voor gaat!

One more thing. Be the change if you want a different tomorrow. Verandering is een constante in ons leven. Weerstand aan die verandering bieden is negatief en zorgt voor verspilling van energie. Daarom is elke dag een nieuwe uitdaging, en elke verandering een opportuniteit. Het glas is niet half leeg of half vol – het is hervulbaar!

Connect. LinkedIn.

Matthijs Keersebilck

Role. Ik startte mijn carrière in de nationale en internationale sportwereld, een sector in volle transitie. Vandaag leid ik een fantastisch team met wie ik samen leefbare, groene en rendabele projecten en buurten verkoop in binnen en buitenland. Daarnaast ben ik bestuurder bij Hallelujah en de Nationale Loterij, twee schitterende bedrijven met elk hun eigen strategische uitdagingen in change management, digitalisering en employer branding.

Mantra. Dream. Stand. Push.

Growth Mindset. Ik hou ervan om met een groep mensen prestaties neer te zetten. Ik hoef daarvoor zelf niet te winnen. Een overwinning van een team die voor zichzelf telkens de lat hoger legt geeft me enorme voldoening.

One more thing. Vergeet niet dat er thuis vaak ook een fantastisch team op je zit te wachten. Het boek ‘How will you measure your life’ van Clayton Christensen heeft me de nodige inzichten gegeven om een goed evenwicht te vinden.

Connect. LinkedIn

Pia Buysse

Role. Als serial entrepreneur sensibiliseer ik graag ondernemers over de kracht van een gezonde bedrijfscultuur.

Mantra. “Leadership is not defined by the exercise of power but by the capacity to increase the sense of power among those led.” Mary Parker Follett. Door werknemers in hun kracht te zetten en hun professionele zingeving te linken aan de Why van de organisatie scheer je samen hoge toppen. 

Growth Mindset. In het begin van mijn carrière heb ik 6 jaar in de US vertoefd. Daar heb ik de conventionele manier van werken losgelaten, geleerd om creatief te ondernemen en risico’s nemen. De “ja maar” werd een “ja en...” 

One more thing. Ik geloof in cognitieve diversiteit.  Ik geloof in die medewerkers die net wat anders zijn, wat “apart” zijn. Door naar deze personen te luisteren, werken we inclusief en leren we meer ‘out of the box’ denken.

Connect. LinkedIn

Ilse Claes

Role. Als HR directeur van een familiebedrijf, Democo Group, besef ik elke dag hoe belangrijk het is om voor medewerkers een familiegevoel te creëren. Jezelf kunnen zijn op de werkvloer is één van de belangrijkste factoren voor retentie. In een bedrijf met 800 medewerkers, verspreid over verschillende vestigingen, bedrijven en werven vergt dit heel wat aandacht, creativiteit en inzet van zowel de hele HR-afdeling als van alle leidinggevenden.

Mantra. “een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd”. Je kan zoveel meer druk en uitdagingen aan als je je goed in je vel voelt, zowel op het werk als privé.

Growth Mindset. Stilstaan is achteruit gaan. Een cultuur van continu verbeteren is cruciaal om als bedrijf en als persoon te blijven groeien.

Duurzaamheid. Duurzaamheid binnen HR is focussen op de persoonlijke ontwikkeling en inzetbaarheid van elke medewerker. Als HR faciliteren we dit proces, maar de medewerker zit zelf in de drivers seat.

One more thing. Focus op je eigen “circle of influence”. Sta hier elke dag bewust bij stil door persoonlijk leiderschap en pro-activieit te tonen en verspil geen onnodige energie aan dingen waar je geen vat op hebt.

Connect. LinkedIn

Emma Braeye

Role. VP People bij In The Pocket, een digital product studio.

Mantra. People first, in alles wat ik doe.

Growth Mindset. Behandel je employee lifecycle op dezelfde manier als je customer journey: luister naar je employees, betrek hen in je HR strategie, maar vooral: wees niet bang om nieuwe dingen te implementeren, te luisteren naar feedback, iteraties door te voeren en zo een HR strategie uit te bouwen die nauw aansluit bij de behoeften en believes van je bedrijf én employees.

One more thing. Stap weg van de geijkte paden. Hire mensen die de juiste mindset en skills hebben, ook al hebben ze niet het perfecte CV. 

Connect. LinkedIn.

Sofie Jacobs

Role. Ik ben professor HRM bij Antwerp Management School. Naast lesgeven en het begeleiden van studenten, verdiep ik me in onderzoek naar duurzame loopbanen. 

Mantra. Stap regelmatig eens uit je comfortzone. Dat is de plek waar persoonlijke ontwikkeling zich voordoet. 

Growth Mindset. Ik ben ervan overtuigd dat er altijd en overal opportuniteiten zijn om te leren. Ik vind het zelf belangrijk verbinding te maken met anderen, en te leren uit deze connectie. Ik verwacht dan ook dat de Employee Engagement Awards een bron zijn van inspiratie en groei voor alle deelnemende bedrijven en juryleden.

One more thing. Ik geloof er sterk in dat betrokken en bevlogen medewerkers dé motor zijn voor duurzame, succesvolle en dynamische organisaties.

Connect. LinkedIn

Sandra Boel

Role. Naast liefde voor het HR vak, waar ik me kan uitleven als CHRO; ben ik ook gepassioneerd door psychotherapie met specialisatie in burn-out & trauma. Belief. Vraag niet om een lichtere last, maar om sterkere vleugels. Mensen hun kracht doen (her)ontdekken, is het mooiste wat er is.

Mantra. There is no such thing as 'soft' skills: it's human skills. They form deeper connections and are key for thriving in the constantly evolving workplace.

Growth Mindset. Ik heb het immense geluk gehad om tijdens mijn carrière samen te werken met erg getalenteerde en inspirerende leiders. Inzetten op sterkten, geeft vleugels. 'Life is like a balloon, if you never let go, you'll never discover how high you can fly.'

One more thing. Helpen de beweging maken van vitaliteitsbeleid naar een geïntegreerd welzijnsbeleid. Bewustwording creëren van het onbenutte potentieel van de mens en haar invloed op de organisatie.
(Terug) de menselijke maat brengen in teams en organisaties; dat is waar ik me voor wil inzetten. 

Connect. LinkedIn

Facilitators

Inge Van Belle & Klaus Lommatzsch

Als Founding Partner van Duval Union en ex-CEO van Duval Guillaume is Klaus al gedurende zijn hele carrière begaan met medewerkersbetrokkenheid. Talent is voor hem de belangrijkste bron om succesvolle bedrijven te bouwen.

Inge is Founding Partner van Herculean Alliance en adviseert bedrijven in België en de VAE rond engagement. Voor Inge is engagement een stiel en de verantwoordelijkheid van iedereen binnen de organisatie, over alle culturen heen.I

Registreer je organisatie
Wie zat er in de expert jury van 2021?