Expert jury 2023

Voorzitster Conny Vandendriessche

Ooit startte Conny met Accent Jobs die de basis vormde voor The House of HR. Haar tweede passie is Stella P. , dat gespecialiseerd is in het samenstellen van raden van bestuur & advies met externe bestuurders. Conny zetelt in een aantal boards zoals bij Orac, Televic, JBC & De Rocker Logistics waar ze haar groeigenen optimaal inzet. Tenslotte maakt Conny jonge start-ups en ondernemers wegwijs in de wereld van ondernemen als mentor binnen De Birdhouse.

Dit zijn de juryleden van 2023

Vicky Buelens Jurylid Employee Engagement Awards

Role. Advocaat-vennoot bij KOBALT legal. Auteur van het handboek “Fired Up”. En Founder van het lingeriemerk Strawberry Secrets.

Mantra. Waar mensen samen werken/leven, ontstaan conflicten. Dit hoort bij het leven. Zie ze niet als een persoonlijke aanval, ga niet onnodig in de verdediging. Wrijving is vaak eerder een opportuniteit dan een probleem dus leer hoe er constructief mee om te gaan. Geef je grenzen aan maar blijf altijd respectvol en open. De andere heeft in 95% van de gevallen immers even zuivere intenties als jij.  

Growth Mindset. Neem je verantwoordelijkheden heel serieus, maar niet jezelf. Een dosis humor en je eigen tekortkomingen kunnen zien, zijn tovermiddelen.  

One more thing. Mijn familie en vrienden noemen mij lachend “de fixer”. Ik zie volgens hen altijd oplossingen. Maar eerlijk gezegd is dat gewoon omdat die er ook altijd effectief zijn. Met een open geest en vertrouwen in jezelf, is er altijd iets dat je kan doen om een situatie aan te pakken.

Connect. LinkedIn

Stijn Vander Plaetse jurylid Employee Engagement Awards

Role. Ik ben (business) advisor met een proven track record in het bedrijfsleven.

Mantra. In elke uitdaging zit een opportuniteit. Zoek, beslis en ga ervoor en een 2de : vrijheid in verbondenheid (door strategie).

Growth Mindset. Het warme water moeten we niet altijd uitvinden. Door ervaringen te delen leren we van elkaar en ontstaan er sneller nieuwe ideeën. Dat is groeien en daar worden we zelf alsook onze omgeving in al zijn aspecten beter van. De Employee Engagement Awards stimuleren die uitwisseling.

One more thing. Let's walk the talk! Veel gesprekken kunnen letterlijk al wandelend. Iets wat ik meer en meer leren apprecieren heb.

Connect. LinkedIn.

Stijn Vander Plaetse Jurylid Employee Engagement Awards

Role. Ik ben lid van het directiecomité en bestuurder van de P&V Groep, met een brede management ervaring. Ik focus me voornamelijk op de evolutie van de bedrijfscultuur in al zijn facetten. Bovendien was ik ook jurylid van de Employee Engagement Awards 2020.

Mantra. Een culturele verandering is een verhaal van vallen en opstaan. Het is een traject dat je aflegt en dat nooit af is. "The leader will change, or we will change the leader".

Growth Mindset. Bedrijven hebben een verdere transformatie nodig om te kunnen groeien. En een businesstransformatie zonder culturele transformatie is een utopie. Je kan geen systemen, modellen en werkwijzen veranderen als de menselijke interacties niet mee veranderen, en al zeker niet in een organisatie van 1.500 medewerkers.

One more thing. Ik ben een people-persoon, met een brede interesse voor motivatie, achterliggende drijfveren en menselijke dynamiek. Ik combineer ook een sterke ratio met een sterke emo-kant. Wellicht het resultaat van mijn opvoeding 'zoon van twee muzikanten' in combinatie met mijn opleiding als ingenieur.

Connect. LinkedIn

Lieve Verplancke jurylid Employee Engagement Awards

Role. Aaneenschakeling van functies met 1 rode draad : het geijkte pad verlaten voor nieuwe uitdagingen en telkens de comfortzone verlaten.
Tegen alle advies in : van arts via salesjobs naar bedrijfsleider, erna van de gouden kooi naar sociaal entrepreneur. Momenteel bestuurder, leiderschapscoach en mentor. En broedend op nieuwe projecten 😊.

Mantra. “The impossible journey is the one you never begin “.

Growth Mindset. Als gepassioneerd nieuwsgierige ben ik altijd geinteresseerd in het verwerven van nieuwe kennis. Ik ben niet van tegenslagen gespaard gebleven, en deze hebben me ook laten evolueren. Employability is een een co-verantwoordelijkheid. Niet enkel van de werkgever. Ook de medewerker moet zich engageren naar zich continu openstellen voor groei. Mijn moeder blijft zich afvragen waarom ik me voor cursussen blijf inschrijven en zoveel boeken koop. Maar voor mij is dit fun, geen opdracht.

One more thing. Ik heb in vorige functies en ook als coach veel burn-outs en mentaal lijden gezien. Aan mijn favoriete P’s van People, Passie, Purpose, (Peak) Performance heb ik één toegevoegd : het belang van Personal care: fysiek en mentaal. Purpose en People care zijn essentieelvoor Performance, zowel op het niveau van de medewerker als van de organisatie.

Connect. LinkedIn.

Jo Geeraerts Jurylid Employee Engagement Awards

Role. Business Director Workplace and Platform services – Met onze 145 mensen gaan we voor kwaliteit en groei!
Passionate about coaching and making people go beyond! Ik geloof dat je als een “servant leader” verder komt met de groep! Iedereen komt met zijn kennis en kunde en brengt waarde in het team. We zijn te gast in het leven van mensen en kunnen er enkel het beste van maken door oprecht en recht voor de raap te zijn!


Mantra. Work hard, play hard.

Growth Mindset. Anything is possible when you put your mind to it! Droom en het zal werkelijkheid worden, als je er maar samen voor gaat!

One more thing. Be the change if you want a different tomorrow. Verandering is een constante in ons leven. Weerstand aan die verandering bieden is negatief en zorgt voor verspilling van energie. Daarom is elke dag een nieuwe uitdaging, en elke verandering een opportuniteit. Het glas is niet half leeg of half vol – het is hervulbaar!

Connect. LinkedIn.

Thais Lauwers jurylid Employee Engagement Awards

Role. Geïnspireerd door de kracht van employer branding, zet ik me bij Loop in voor het delen van onze inspirerende medewerkersverhalen en het creëren van een cultuur van betrokkenheid.

Mantra. Blijf groeien, blijf leren, blijf dromen.

Growth Mindset. Falen is niet het einde, het is slechts een begin van persoonlijke groei. En ook “neem jezelf niet te serieus”, dan heb je meer kans om authentiekere connecties te maken met anderen.

One more thing. In elke dag zit een klein feestje, ik zorg wel voor de confetti. ;-) 

Connect. LinkedIn.

Geert Degezelle jurylid Employee Engagement Awards

Role. EVP van Telenet Business, lid van het directiecomité bij Telenet en verantwoordelijk voor de zakelijke klanten. De cultuur en positieve sfeer is aanstekelijk bij Telenet en dat voel je onmiddellijk (zelfs in een digitale homeworking context, zoals afgelopen 2 jaar het geval was). Wij noemen dat "het gele bloed dat door de aderen stroomt van onze medewerkers" ;-) Ik heb het geluk gehad om meermaals in mijn carrière de kracht van een sterke cultuur te mogen ervaren.

Mantra. Samen geraak je verder. Iedereen in een organisatie maakt het verschil. Blijf nieuwsgierig, leer actief luisteren naar elkaars ideeën en tracht andere invalshoeken te begrijpen.

Growth Mindset. Ford zei "Believe you can. Believe you can't. Either way, you're right." Positiviteit is zeer krachtig en een uitstekend antidotum tegen negativiteit. Geloven, doen, bijsturen. 

One more thing. Ik ben grote fan van de quote van Mandela "It always seems impossible, until it's done". De cultuur en mindset van mensen bepaalt grotendeels het succes van een organisatie, dus het belang ervan kan niet overschat worden.

Connect. LinkedIn.

Sofie Jacobs Expert jurylid

Role. Ik ben professor HRM bij Antwerp Management School. Naast lesgeven en het begeleiden van studenten, verdiep ik me in onderzoek naar duurzame loopbanen. 

Mantra. Stap regelmatig eens uit je comfortzone. Dat is de plek waar persoonlijke ontwikkeling zich voordoet. 

Growth Mindset. Ik ben ervan overtuigd dat er altijd en overal opportuniteiten zijn om te leren. Ik vind het zelf belangrijk verbinding te maken met anderen, en te leren uit deze connectie. Ik verwacht dan ook dat de Employee Engagement Awards een bron zijn van inspiratie en groei voor alle deelnemende bedrijven en juryleden.

One more thing. Ik geloof er sterk in dat betrokken en bevlogen medewerkers dé motor zijn voor duurzame, succesvolle en dynamische organisaties.

Connect. LinkedIn

Sabine Gekiere jurylid Employee Engagement Awards

Role. Als talent partner match ik geëngageerde HR freelancers met mooie opdrachten bij bedrijven. In mijn vorige lange loopbaan als HR Director bij McDonald’s was employee engagement en experience al één van mijn stokpaardjes, hetgeen ik nu ook toepas: tevreden HR freelancers leiden tot tevreden klanten. Ik ben nl. een sterke believer van de onmiskenbare en met HR data aantoonbare positieve impact van geëngageerde, betrokken en gemotiveerde medewerkers op klanttevredenheid en bijgevolg op de bedrijfsresultaten.

Mantra. Acknowledge people. Allow them to be who they are. Give them the opportunity to develop. Truly involve them. Recognize them. And … They will move mountains with you.

Growth Mindset. In mijn loopbaan heb ik steeds kansen gekregen en genomen om vooruit te gaan, door te groeien en me verder te blijven ontwikkelen. Belangrijkste hierbij is de attitude, skills kunnen worden aangeleerd. Hire for attitude, train for skills. Ook nu nog blijf ik geïnteresseerd en leer ik elke dag bij want stilstaan is achteruitgaan.

One more thing. Behandel je medemens zoals je zelf wil behandeld worden. Respect, waardering, empathie, authenticiteit, oprechtheid en goede communicatie zijn ontzettend belangrijk in elke relatie. Daarom staat HR bij mij voor Human Relations (en niet Resources).

Connect. LinkedIn.

Role. Managing Director bij Van In.

Connect. LinkedIn.

Koen Blanquart jurylid Employee Engagement Awards

Role. Als digitale nomade is Koen wereldwijd actief, maar hij beschouwt New York als zijn thuisbasis. In zijn meest recente boek legt Koen uit hoe asynchroon en remote teamwork cruciaal zijn om het verschil te maken als high performing organisatie. 

Mantra. We kunnen een succesvolle carriere combineren met waardevol leven.

Growth Mindset. Meer dan de helft van mijn loopbaan speelt zich af buiten Belgie, waardoor ik op een andere manier naar leiderschap, ondernemen en leven heb leren kijken. Door open te staan voor andere inzichten, zonder conformiteitsdwang, probeer ik de verlammende status quo actief te bestrijden.

One more thing. Ik blijk een netwerk te hebben dat een disproportioneel aantal mensen heeft die niet zomaar in hokjes, organogrammen en structuren passen. Misschien zegt dat wel iets over mij…

Connect. LinkedIn.

Emma Braeye jurylid Employee Engagement Awards

Role. VP People bij In The Pocket, een digital product studio.

Mantra. People first, in alles wat ik doe.

Growth Mindset. Behandel je employee lifecycle op dezelfde manier als je customer journey: luister naar je employees, betrek hen in je HR strategie, maar vooral: wees niet bang om nieuwe dingen te implementeren, te luisteren naar feedback, iteraties door te voeren en zo een HR strategie uit te bouwen die nauw aansluit bij de behoeften en believes van je bedrijf én employees.

One more thing. Stap weg van de geijkte paden. Hire mensen die de juiste mindset en skills hebben, ook al hebben ze niet het perfecte CV. 

Connect. LinkedIn.

Els D'Hauwer jurylid Expert jury Employee Engagement Awards

Role. Partner Human Resources & Outsourcing bij Deloitte Belgium, lid van het Talent Acquisition & Talent SteerCo.

Mantra. Vandaag wordt een geweldige dag!

Growth Mindset. Talent wins games, but teamwork & intelligence win championships” – Michael Jordan. Ik hou ervan om positiviteit en een “one-team” mentaliteit tussen collega’s te stimuleren omdat ik  ervan overtuigd ben dat je samen meer kan bereiken. Daarnaast zijn STEP (Stop – Think – Evaluate – Proceed) momenten & het vieren van successen een must om als team en individu te blijven groeien.

One more thing. Als kind had ik de grootste en mooiste dromen, vandaag nog steeds. Ervaring heeft me geleerd “dream big, start small, but most of all START”.

Connect. LinkedIn

Bob Delbecque Expert jury

Role. Wereldburger en fiere Gentenaar. Motto: 'nie pleuje, nie neute!'
Bestseller 'Make a New Deal!' : een prachtig boek met inspirerende cartoons, motivationele stories en inspirerende one-liners. Morele herbewapening om alle ondernemers een hart onder de riem te steken!

Mantra. Whatever may happen don’t forget to celebrate life!

Growth Mindset. Het draait allemaal om het openen van kleine deurtjes. Kleine deurtjes die je helpen – na reflectie – de dingen anders te zien. De 'magie' in het leven is dat - wanneer je je perceptie van dingen  verandert - je denkgewoonten zullen veranderen hoe je je voelt, hoe je handelt en hoe je reageert. En dat is precies het begin van jouw transformatie. Make a New Deal met andere woorden.

One more thing. Ratio leidt tot conclusie. Emotio leidt tot actie! We hebben vrouwen en mannen nodig die anders denken en doen!

Connect. LinkedIn.

Schrijf je organisatie in en ga in gesprek met de jury!

Registreer je organisatie
Wie zat in de expert jury 2022?