Muriel Van Antwerpen.

Chief HR Officer - Head of People and Culture BeLux

BIOGRAFIE.

Role. Ik ben People & Culture Director voor ISS Belux; key player in de wereld van Facility Management. Na 10 jaar in de  consultancy wereld, heb ik mijn expertise opgebouwd door me te verrijken met diverse HR-functies in zeer uiteenlopende bedrijfstakken: van de farmaceutische sector tot de chemie, via de ziekenhuiswereld en dan terug naar de wereld van de diensten.

Mantra. Om het beste van onszelf te geven, moeten wij in staat zijn in harmonie te blijven met wie wij zijn, met onze waarden, met onze natuurlijke en spontane manier van handelen, denken en werken. Om ervoor te zorgen dat een team, of een hele organisatie, het beste van zichzelf geeft, moeten we ervoor zorgen dat alle individuen zich verenigen rond een bedrijfsdoel dat voor hen zinvol is en een mensgericht management implementeren dat individuen de kans geeft te zijn wie ze zijn.

Growth Mindset. De wereld verandert en is in beweging en wij moeten ons voortdurend aanpassen en onszelf heruitvinden. Het belangrijkste is dat je de status quo durft uit te dagen en een houding aanneemt waarbij je jezelf probeert te overtreffen en voor de extra mile gaat. Het gaat ook om het verenigen van wendbaarheid en veerkracht, terwijl je blijft leren.

One more thing. Wat mij het meest drijft is mijn passie voor anderen. Wat ik vooral zoek is de glimlach van de ander, het is om hem of haar een echt gevoel van professionele voldoening te zien uitstralen. En als HR-professional is het mijn doel om al het mogelijke te doen om bij te dragen tot deze ontplooiing, want een ontplooid mens is een gemotiveerd mens en een gemotiveerd mens is een mens die het beste van zichzelf geeft.

Connect. LinkedIn

Muriel Van Antwerpen
Registreer je organisatie