Ilse Claes.

BIOGRAFIE.

Role. Als HR directeur van een familiebedrijf, Democo Group, besef ik elke dag hoe belangrijk het is om voor medewerkers een familiegevoel te creëren. Jezelf kunnen zijn op de werkvloer is één van de belangrijkste factoren voor retentie. In een bedrijf met 800 medewerkers, verspreid over verschillende vestigingen, bedrijven en werven vergt dit heel wat aandacht, creativiteit en inzet van zowel de hele HR-afdeling als van alle leidinggevenden.

Mantra. “een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd”. Je kan zoveel meer druk en uitdagingen aan als je je goed in je vel voelt, zowel op het werk als privé.

Growth Mindset. Stilstaan is achteruit gaan. Een cultuur van continu verbeteren is cruciaal om als bedrijf en als persoon te blijven groeien.

Duurzaamheid. Duurzaamheid binnen HR is focussen op de persoonlijke ontwikkeling en inzetbaarheid van elke medewerker. Als HR faciliteren we dit proces, maar de medewerker zit zelf in de drivers seat.

One more thing. Focus op je eigen “circle of influence”. Sta hier elke dag bewust bij stil door persoonlijk leiderschap en pro-activieit te tonen en verspil geen onnodige energie aan dingen waar je geen vat op hebt.

Connect. LinkedIn

Ilse Claes
Registreer je organisatie